Melbye Skandinavia Røykvarsler MOD 230/9 RF • 6200910
Røykvarsler MOD 230/9 RF Hvit Melbye
719,20
Hent-i-Butikk Sjekk lagerstatus
- Sammenlign
Handlinger
- Beskrivelse
- Produktdetaljer
- Miljøparametere
- ETIM
- Kundeomtale
- Spørsmål og svar
- Dokumentasjon
- Lagerstatus
Elnr 6200901, 6200910 og 6200911 kan sammenkobles med 3 leder.
Elnr 6200920 er en Relè base.
230V røykvarslere som er godkjent i henhold til EN-14604 og oppfyller kravene til røykvarslere i TEK-17.
Røykvarsler med elnr 6200910, er optiske med forskjellige funksjoner og bruksområder. Elnr 6200911 er varmedetektor som varsler når temperaturen overstiger 60°C.
Røykvarslerne kan sammenkobles med andre enheter, enten trådløst eller ved kabling. Enhetene blir levert med batteri 1 Stk. Litium batteri
Røykvarslerne har en innebygd demperfunksjon i testknappen. Ved matlaging eller andre ufarlige forhold som utløser alarmen, kan røykvarsleren settes i dvale modus i 10 minutter.
Relè base NP-5R (elnr 6200920), brukes sammen med røykvarslerne som er for nettspenning. Dette for tilkobling av eksternt utstyr, som for eks. sirene eller smarthusløsninger.
Relè base har funksjonene NO (Normally open) og NC (Normally closed) 3A
Bør testes og rengjøres jevnlig, ca hvert 1/2 år.
Hovedfunksjoner:
- Optisk sensor for ulmebrann (elnr 6200910)
- Strøm/alarmindikator
- Demperfunksjon
- Batterireserve
- Advarsel om lavt batterinivå
- Kan sammenkobles med andre enheter
- 85 dB alarmsignal
- EN 14604:2005
- Kitemark godkjent
- RoHS
Røykvarsleren kan sammenkobles trådløst med 20 andre enheter. Enhetene blir levert med Litium batteri. Røykvarsleren har en innebygd demperfunksjon i testknappen. Ved matlaging eller andre ufarlige forhold som utløser alarmen, kan brannvarsleren settes i dvale modus for 10 minutter. Optisk sensor for ulmebrann. Strøm/alarmindikator. Demperfunksjon. Advarsel om lavt batterinivå. 85 dB alarmsignal. EN 14604:2005. Kitemark godkjent. RoHS
Røykvarslere redder liv
Halvparten av alle boligbranner oppstår om natten. Tidlig varslig av brannen er avgjørende og kan redde liv. Røykvarslere redder hvert år 10-15 liv.Plassering av røykvarslere
Røykvarslere skal monteres på høyeste punkt i taket og minst en halv meter fra veggen. I boliger med flere etasjer anbefales flere røykvarslere. De bør plasseres i nærheten av trappene, slik at alarmen høres fra alle rom selv når dørene er lukket. Ved branntilløp i et lukket rom, vil en røykvarsler utenfor rommet ikke reagere. Det bør derfor vurderes om man skal ha røykvarslere i alle lukkete rom, for eksempel på barnerommet.
Flere røykvarslere
Generelt anbefales bruk av flere røykvarslere. I boliger med mange rom og/eller flere etasjer, bør røykvarslere seriekobles. Når alarmen utløses, vil den automatisk utløse alle røykvarslerne. Ha minst en røykvarsler i hver etasje. Røykvarslernes overvåkningsområde bør ikke overstige 60 kvm. Dessuten bør avstanden mellom to røykvarslere ikke være større enn 12 meter.
Testing og vedlikehold av røykvarslere
Samtidig som vi henger opp adventstjerner i vinduene og setter adventstake på bordet, passer det godt å gjøre det til en vane å kontrollere røykvarslerne. Alle røykvarslere bør testes med jevne mellomrom, helst en gang pr. måned. Røykvarslerne gir fra seg korte pip når batteriene begynner å bli dårlige. De må da byttes med en gang. I røykvarslere som ikke er seriekoblet via strømnettet, må batteriene byttes minst hvert år. Dersom røykvarsleren har nytt batteri og ikke reagerer, er batteriet defekt og må byttes med en gang. Vanlige batterier holder normalt i ett år. Det anbefales bruk av lithiumbatterier som har fem ganger så lang holdbarhet som et vanlige batterier. Bytte av batterier gjøres da tilsvarende sjeldnere. En røykvarslers normale levetid er 8 – 10 år og bør byttes ut etter den tid.
EU-standard og godkjenning
Røykvarslere skal oppfylle bestemte produktkrav etter EU standard. Forhandlere og importører er ansvarlige for at røykvarslere som omsettes er produsert etter denne standarden. I en overgangsperiode kan også røykvarslere godkjent etter en tidligere norsk godkjenningsordning selges. Disse er merket "DSB 235" pluss et tre- eller firesifret nummer.
To typer røykvarslere
Det er to typer røykvarslere – optiske og ioniske. Optiske røykvarslere reagerer raskest ved ulmebrann, mens ioniske røykvarslere reagerer raskest på åpen ild.