Dine tidligere søk
Søkeord
Kategori
Merker
Varehus
Foreslåtte produkter
Plassering av downlights i alle rom
Med downlights er det enkelt å sette stemningen i boligen enten du skal hjelpe barna med lekser, se på TV, spise middag med gjester eller ha en romantisk kveld med din kjære. Vi gir deg tipsene til hvordan du kan plassere downlights i hvert enkelt rom. Bli med på en guidet tur rundt i boligen.-
Downlights fungerer godt til å sette stemningen enten du skal hjelpe barna med lekser eller ha en romantisk kveld med kjæresten. Og med en dimmer justerer du selv lyset til å passe enhver anledning.
Men hva slags downlights bør du velge, hvor mange bør du ha og hvor bør du plassere dem? Siden utvalget av downlights er stort, er det ikke bare å kjøpe det første og beste. Og som med all annen belysning er det smart å legge en plan før du setter i gang. Med for mange downlights risikerer du et flatt og ikke så flatterende lys, og med feil plassering kan de virke blendene, rotete eller gi for dårlig lys. Ved å bruke riktige type, samt en dimmer, kan du imidlertid få lyset som skaper akkurat den atmosfæren og stemningen du vil ha - i alle rom.
-
Downlights i entre
Entreen er det første rommet du kommer til når du går inn i en bolig, og da er det ekstra viktig med en hyggelig velkomst! En mørk entre er lite funksjonell fordi det blir vanskelig å holde oversikt og finne det du leter etter. Entreen trenger altså godt lys, og lyset bør kunne tennes ved inngangsdøren. Det er også viktig at lyset du skrur på, fordeles til alle kanter i rommet uten å blende samtidig som det lyser opp mørke kriker og kroker. Downlights er svært godt egnet til belysning av entre og gang. Denne type belysning fungerer godt som et generelt lys, og med en dimmer kan du justere hvor mye lys du vil ha. Downlights er perfekt når du trenger godt lys for å vaske eller for å finne votter og nøkler, og de kan også vinkles inn mot garderobeskap for å gi maksimal oversikt. Alle entreer er forskjellige, men mange er smale. I en smal gang kan det være fint å plassere downlights langs veggen. På den måten vil du få en «gallerifølelse».
-
Downlights på kjøkken
På kjøkkenet er det fornuftig med variasjon i belysningen, og også i dette rommet kan det være fornuftig å ha dimmere slik at du har mulighet til å styre og justere lyset i de ulike sonene og områdene. Som husets øvrige rom, trenger også kjøkkenet et generelt lys. Hovedoppgaven til det generelle lyset er at det skal lyse opp selve rommet, og downlights i taket er en god løsning på dette. I det ene øyeblikket krever kjøkkenet et kjøligere og klarere lys for å gi godt arbeidslys under matlaging, og i det neste skal det spises en hyggelig middag. På kjøkkenet trenger du lys over kjøkkenbenken. Monter gjerne downlights rett over kanten av benkeplaten, så du får godt arbeidslys uten irriterende skygger. Men ikke monter downlightsene midt i taket. Da er lett å stå i veien for lyset og dermed skape skygger der du trenger lys.
Downlights med 360 tilt
-
Downlights i stue
Vi bruker stua til så mangt, og det krever at vi er gode til å kartlegge hvilke behov vi har hvor. Det er smart å starte med å legge en plan for hvor du trenger hvilken belysning. For å finne svarene kan du stille deg spørsmål som: Vil jeg lyse opp hele rommet eller bare over sofaen? Ønsker jeg punktbelysning på malerier og hyller, eller vil jeg lyse opp mest for hyggens skyld? Mange løser den generelle belysningen med innebygde downlights, og med en dimmer kan du justere lyset akkurat slik du vil. Det er også lurt å dele stua opp i områder eller soner. Ved å plassere downlights i flere soner, kan du skru av visse deler av belysningen. Da har du alltid nok arbeidslys til husarbeidet samtidig som at du kan dempe det og få stemningslys der du spiser eller slapper av. Det ser penest ut med downlights som er plassert nærme veggen. Veggen reflekterer nemlig lyset slik at du får du et mykere og mer behagelig lys enn om lampene skinner rett ned i gulvet. I en stue kan det også være fint å tilte downlightsene mot hyller, bilder og andre matte flater for å få den samme effekten. Med en slik punktbelysning kan du belyse gjenstander du vil fremheve spesielt, samt inne i hyller og skap.
-
Downlights på bad
I løpet av en dag er du innom badet mange ganger. I det ene øyeblikket trenger du godt lys for å sminke deg, barbere deg eller sortere klesvasken, og i det neste vil du ha et behagelig stemningslys når du tar deg et bad. For å tilfredsstille disse behovene kan en god løsning være downlights. Mange velger downlights som generelt lys i taket på badet, og er du en av dem så må du huske at det er viktig å plassere dem langs veggen, og ikke midt i taket. Da unngår du å få kraftig lys rett i hodet når du står foran speilet. Badet er et våtrom og det legger strenge føringer for det elektriske anlegget. Baderommet deles nemlig inn i våtsoner – og disse sonene indikerer hvor høyt på veggene og hvor langt unna vannkilder elektrisk materiell skal være. På baderom er det veldig viktig å kun installere el-materiell som er godkjent for bruk i våtrom.
Namron WarmDim downlights
-
Downlights på soverom
Ved å lyssette godt i forhold til de ulike funksjonene på soverommet, kan lyset gi deg en god start på dagen, samtidig som det kan hjelpe deg med å finne frem i skuffer og skap, samt å legge til rette for at du kan trekke deg tilbake i fred og ro. Downlights egner seg godt som generelt lys på et soverom, og med en dimmer justerer du lyset ut ifra dine behov, slik at lyset blir så sterkt eller svakt som du ønsker. Downlights med varmt lys skaper et rolig og behagelig lys som sprer seg godt og ikke skaper skyggeeffekter. Når rommet trenger en skikkelig vask, justerer du lyset opp og får et godt arbeidslys slik at ingen hybelkaniner blir spart. Hvis du bruker rommet til garderobe, kan det dessuten være smart med downlights som kan tiltes. Monterer du downlights med litt hvitere lys i taket ved skapet, får du dermed godt lys når du skal finne klær og kle på deg.
-
Downlights på barnerom
Behovet for belysning på et barnerom, endrer seg fra dag til kveld. De leker og gjør lekser, de har besøk av venner og holder på med hobbyer. Uansett hva slags belysning du velger, sørg for at lyset på barnerommet kan dimmes ut i fra behov. Takbelysning skal primært være funksjonelt og praktisk, og evne å lyse opp et helt rom. Downlights gir god spredning av lyset og fordeler lyset godt i alle kriker og kroker, og på et barnerom der det lekes, letes og ryddes mye, egner downlights seg godt. Ved å dele barnerommet inn i soner kan du for eksempel få arbeidslys over skrivebordet når du trenger det, og et hyggeligere stemningslys i lekehjørnet. Mange synes dessuten at downlights føles sikrere enn gulv- og vegglamper på barnerommet rett og slett fordi man slipper å brenne seg på varme pærer, samt slipper løse ledninger og dermed minimerer faren for at lamper med varme pærer, velter. Lys skaper trygge barn, og på barnerommet kan være smart med en bryter som minsten kan nå fra senga hvis han eller hun våkner på natta. På endel typer dimmere er det mulig å ha to brytere med samme funksjon; slik at du for eksempel har en ved døra og en ved senga.
Les mer om belysning og oppussing:
Søkeresultater for {{text}}
{{{text}}}
{{record.pageTitle}}
{{record.pageAbstract}}
Keywords: {{record.seoKeywords}}
Kundeservice
Om oss
Rom / Tema
Alle produkter på nettsiden vises med gjeldende priser og betingelser, og enkelte produkter beregnet for fast installasjon kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Les mer her.
Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. Les mer her.
Alt innhold Copyright © 2009-2024 - Elektroimportøren AS. All bruk av tekst og bilder må avtales før bruk.