Panasonic Varmepumpe luft til luft • 90329

Panasonic Varmepumpe Gulv 5,5 KW Z25UFEA Hvit Komplett

    • Dokumentasjon

      • FDV
      • Produktblad
      • Brukerveiledning
      • Montering
      • Teknisk Datablad

Når du skal velge en varmepumpe, er det avgjørende å finne en modell som er tilpasset både boligen din og det krevende norske klimaet. Panasonic Z25UFEA er en avansert gulvmodell som kombinerer banebrytende teknologi, høy energieffektivitet og et slankt, moderne design. Denne varmepumpen er spesielt utviklet for å gi optimal komfort gjennom hele året, samtidig som den smelter sømløst inn i interiøret ditt med sin diskrete plassering nær gulvet. Med en kapasitet på 5,5 kW gir Z25UFEA både oppvarming og kjøling på en svært effektiv måte, og er ideell for bruk i norske hjem.

Varmedelen og SCOP

SCOP, eller "Seasonal Coefficient of Performance", er en nøkkelfaktor når du vurderer varmepumper. SCOP-verdien viser hvor mye varmeenergi varmepumpen produserer i forhold til strømforbruket over et år. Med en SCOP på 4,80 gir Z25UFEA hele 4,8 kWh varme for hver kWh strøm den bruker, noe som gir god energieffektivitet. Jo høyere SCOP-verdi, desto mer varme får du ut av hver krone, noe som resulterer i lavere energikostnader. Denne modellen, med sin energiklasse A++, sikrer ikke bare lavere strømforbruk, men også stabil og komfortabel varme gjennom hele året, selv når temperaturen faller til ekstreme nivåer.

COP, eller "Coefficient of Performance", er en annen viktig måleenhet. COP viser hvor effektiv varmepumpen er ved spesifikke temperaturer, som ved -7 °C eller -15 °C. Z25UFEA er designet for å levere høy varmeeffekt selv under svært kalde forhold, noe som gjør den til en pålitelig og kostnadseffektiv løsning for nordiske hjem.

Kjølende del og SEER

SEER, eller "Seasonal Energy Efficiency Ratio", er en annen viktig faktor å vurdere når det gjelder kjølefunksjonen i en varmepumpe. SEER-verdien angir hvor effektiv varmepumpen er til å kjøle ned hjemmet ditt i sommerhalvåret. Med en SEER-verdi på 8,10 gir Z25UFEA deg 8,1 kWh kjøling for hver kWh strøm den bruker, noe som betyr at denne varmepumpen er svært energieffektiv også på varme sommerdager. Dette bidrar til lavere strømregninger når temperaturen stiger, samtidig som den sørger for en behagelig og kjølig innendørstemperatur.

Nanoe™ X-teknologi

En av de mest imponerende funksjonene til Z25UFEA er det integrerte nanoe™ X-luftrensesystemet. Denne banebrytende teknologien bruker naturlige hydroksylradikaler (OH-radikaler) for å eliminere virus, bakterier, mugg, allergener og lukt fra luften. Nanoe™ X-partiklene trenger dypt inn i tekstiler og overflater, noe som sikrer et sunnere og renere inneklima. Dette er spesielt fordelaktig for familier med allergikere, eller for de som ønsker å sikre seg et ekstra lag med beskyttelse mot luftforurensning. Med nanoe™ X-teknologi blir hjemmet ditt et trygt og behagelig miljø året rundt.

Teknisk beskrivelse

Panasonic Z25UFEA er utstyrt med avanserte tekniske spesifikasjoner som gjør den til et fremragende valg for hjem med behov for pålitelig oppvarming og kjøling. Denne modellen har en maksimal varmekapasitet på 5,5 kW, noe som sikrer kraftig varme selv på de kaldeste vinterdagene. Med en SEER-verdi på 8,10 leverer varmepumpen høy energieffektivitet i kjølemodus, mens en SCOP-verdi på 4,80 sørger for optimal varmeeffekt gjennom vinteren med minimalt energiforbruk. Den nominelle varmekapasiteten er på 3,7 kW ved -7 °C, og den opprettholder en solid varmekapasitet på 2,4 kW selv ved -25 °C. Med et lydnivå på kun 19 dB er Z25UFEA også blant de mest stillegående modellene på markedet, noe som gjør den ideell for bruk i oppholdsrom hvor lavt støynivå er viktig.

Funksjonalitet

Panasonic Z25UFEA er designet med en rekke funksjoner som gjør den ideell for moderne hjem. Som en gulvmodell plasseres den nær gulvet, noe som gir en jevnere og mer effektiv varmefordeling fra gulvet og oppover. Denne plasseringen er spesielt gunstig i rom med store vinduer eller skråtak, hvor veggplass kan være begrenset. I tillegg til effektiv oppvarming og kjøling, er varmepumpen utstyrt med nanoe™ X-teknologi, som aktivt renser luften ved å fjerne virus, bakterier, allergener og lukt, noe som bidrar til et sunnere inneklima.

Bruksområde

Denne gulvmodellen passer perfekt for både små og store rom hvor man ønsker en diskret, men kraftig varmeløsning. Den lave plasseringen gjør den ideell for rom med begrenset veggplass, som under store vinduer eller i rom med skråtak. Med sin høye energieffektivitet og stillegående drift er denne modellen også et utmerket valg for boliger som ønsker å kombinere komfort med lavere driftskostnader.

Montering

Installeringen av Z25UFEA skal alltid utføres av en autorisert montør for å sikre at alt blir korrekt tilkoblet og fungerer optimalt. Varmepumpen består av en innendørs- og en utendørsenhet som må kobles sammen. Montøren vil sørge for at installasjonen blir utført på en sikker og profesjonell måte, slik at du kan nyte alle fordelene med din nye varmepumpe. Når installasjonen er fullført, kan enheten enkelt styres via fjernkontrollen eller gjennom en app på mobilen din.

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”