Panasonic Varmepumpe luft til luft • 90324

Panasonic Varmepumpe 8,3 KW NZ50YKE Hvit Komplett

    • Dokumentasjon

      • FDV
      • Produktblad
      • Brukerveiledning
      • Montering
      • Teknisk Datablad

Når du skal velge en varmepumpe, er det viktig å finne en modell som er tilpasset både boligen din og klimaet du bor i. Panasonic NZ50YKE er utviklet med tanke på norske forhold. Dette er den oppgraderte utgaven av NZVKE, nå med et nytt og forbedret design og enda kraftigere ytelse. Modellen inngår i Panasonics Etherea-serie og gir behagelig varme selv ved svært kalde temperaturer. Med en kapasitet på 8,3 kW, kan denne enheten levere både oppvarming og kjøling, tilpasset sesongens behov, og er dermed ideell for større boliger eller rom.

Varmedelen og SCOP

SCOP, eller "Seasonal Coefficient of Performance", er en viktig indikator når du vurderer varmepumper. Den viser hvor mye varmeenergi varmepumpen produserer i forhold til strømforbruket over et år. For eksempel, en varmepumpe med en SCOP på 4,80 gir deg 4,8 kWh varme for hver kWh strøm den bruker, noe som gir høy energieffektivitet. Jo høyere SCOP-verdi, desto mer varme får du ut av hver krone, noe som gir mer effekt per krone. Produsenter oppgir ofte SCOP-verdier for middels klima, men siden norske vintre kan være svært kalde, er det viktig å også vurdere SCOP-verdien for kaldere klima. NZ50YKE, med sin energiklasse A++, tilbyr en SCOP-verdi på 4,80, noe som sikrer lavere strømforbruk og stabil varme gjennom hele året.

Et annet viktig begrep er COP, som står for "Coefficient of Performance". Dette tallet ligner på SCOP, men det viser hvor mye varme du får per kilowatt strøm brukt ved spesifikke temperaturer. En varmepumpe vil bruke mer strøm når utetemperaturen er -15 grader enn ved +7 grader. Derfor er COP-tallet ved lave temperaturer spesielt viktig å sjekke hvis du bor et sted hvor det ofte blir veldig kaldt. Panasonic NZ50YKE er designet for å være effektiv selv under de tøffeste forholdene, noe som gjør den kostnadseffektiv og pålitelig.

Kjølende del og SEER

SEER, eller "Seasonal Energy Efficiency Ratio", er en annen viktig faktor å vurdere. I motsetning til SCOP, som måler varmeeffektivitet, viser SEER hvor effektiv varmepumpen er til å kjøle ned hjemmet ditt i sommerhalvåret. En varmepumpe med en SEER-verdi på 8,00 gir deg 8 kWh kjøling for hver kWh strøm den bruker. Dette betyr at NZ50YKE er svært energieffektiv også på varme sommerdager, noe som kan bidra til lavere strømregninger i de varme sommermånedene.

Nanoe™ X-teknologi

En av de mest imponerende funksjonene til NZ50YKE er det integrerte nanoe™ X-luftrensesystemet. Denne teknologien, som nå er en del av Etherea-serien, bruker hydroksylradikaler (OH-radikaler) til å redusere mengden av visse virus, bakterier, allergener og lukt i luften, noe som bidrar til et sunnere og renere inneklima. Dette er spesielt nyttig for husholdninger med allergikere eller de som ønsker et ekstra lag av beskyttelse mot luftforurensning.

Teknisk beskrivelse

Panasonic NZ50YKE har en maksimal varmekapasitet på 8,3 kW og en SEER-verdi på 8,00, noe som sikrer svært høy energieffektivitet. Med en SCOP-verdi på 4,80, tilbyr denne varmepumpen stabil ytelse og lavt energiforbruk gjennom hele året. Modellen har fått et nytt og forbedret design, og er nå utstyrt med et avansert inverter-system som sørger for jevn temperaturregulering. Med et lydnivå på kun 30 dB ved laveste innstilling, er denne varmepumpen blant de mest stillegående på markedet.

Funksjonalitet

Panasonic NZ50YKE er utstyrt med flere praktiske funksjoner som gjør den til et komfortabelt valg. Med integrert WiFi-styring kan du justere temperaturen via mobilen din, uansett hvor du er. Dette er ideelt hvis du vil varme opp hytta før du ankommer, eller justere temperaturen i hjemmet mens du er borte. Varmepumpen har også en vedlikeholdsvarmefunksjon som holder temperaturen på +8°C eller +15°C, perfekt for å forhindre frostskader i fritidsboliger. Med nanoe™ X-teknologi får du i tillegg et sunnere inneklima, da denne teknologien bidrar til å redusere skadelige partikler i luften.

Bruksområde

Panasonic NZ50YKE er allsidig og passer godt både i boliger og fritidshus. Med sitt moderne design og lave støynivå på kun 30 dB, er den ideell for bruk i større oppholdsrom som stuer og soverom, hvor det er viktig med et stille og behagelig inneklima. Enten du trenger pålitelig oppvarming om vinteren eller effektiv kjøling om sommeren, dekker denne varmepumpen alle dine behov.

Montering

Installeringen skal alltid utføres av en autorisert montør, slik at du sikrer deg at alt er koblet opp på en trygg og korrekt måte. Enheten består av en innendørs- og en utendørsenhet som må kobles sammen. Når installasjonen er fullført, kan du enkelt kontrollere varmepumpen med fjernkontrollen eller via appen på mobilen din.