Panasonic Varmepumpe luft til luft • 90320

Panasonic Varmepumpe 5,3 KW CZ25ZKE Hvit Komplett

    • Dokumentasjon

      • FDV
      • Produktblad
      • Brukerveiledning
      • Montering
      • Teknisk Datablad

Når du skal velge en varmepumpe, er det viktig å finne en modell som passer til både boligen din og klimaet du bor i. Panasonic CZ25ZKE er utviklet med tanke på norske forhold, noe som gjør den til en solid løsning både i kalde vintre og varme somre. Med en kapasitet på 5,3 kW, er denne enheten perfekt for å levere både oppvarming og kjøling, tilpasset sesongens behov.


Varmedelen og SCOP

SCOP, eller "Seasonal Coefficient of Performance", er en viktig indikator når du vurderer varmepumper. SCOP-verdien viser hvor mye varmeenergi varmepumpen produserer i forhold til strømforbruket over et år. For eksempel, en varmepumpe med en SCOP på 4 gir deg 4 kWh varme for hver kWh strøm den bruker. Jo høyere SCOP-verdi, desto mer varme får du ut av hver krone, noe som gir deg mer effekt per krone. Produsenter oppgir ofte SCOP-verdier for middels klima, men siden vintrene i Norge kan være svært kalde, bør du også vurdere SCOP-verdien for kaldere klima.

Et annet viktig begrep er COP, som står for "Coefficient of Performance". Dette tallet ligner på SCOP, men det viser hvor mye varme du får per kilowatt strøm brukt ved spesifikke temperaturer. For eksempel vil en varmepumpe bruke mer strøm når utetemperaturen er -15 grader enn ved +7 grader. Derfor er COP-tallet ved lave temperaturer spesielt viktig å sjekke hvis du bor i et område hvor det ofte blir veldig kaldt. Ved å velge en varmepumpe med høy COP ved lave temperaturer, sikrer du at den er mer effektiv og kostnadseffektiv under de mest krevende forholdene.

Kjøledelen og SEER

SEER, eller "Seasonal Energy Efficiency Ratio", er en annen viktig faktor å vurdere. I motsetning til SCOP, som måler varmeeffektivitet, viser SEER hvor effektiv varmepumpen er til å kjøle ned hjemmet ditt i sommerhalvåret. En varmepumpe med en SEER-verdi på 4 gir deg 4 kWh kjøling for hver kWh strøm den bruker. En høy SEER-verdi betyr at varmepumpen bruker mindre energi på kjøling, noe som kan bidra til lavere strømregninger i de varme sommermånedene. Panasonic CZ25ZKE har en SEER-verdi på 6,7, noe som gjør den svært effektiv til kjøling.

Teknisk beskrivelse

Denne modellen har en maksimal varmekapasitet på 5,3 kW og en SEER-verdi på 6,2, noe som sikrer høy energieffektivitet. Varmepumpen opererer med en SCOP-verdi på 4,10, som gir stabil ytelse gjennom hele året. Den er utstyrt med et avansert inverter-system som sørger for jevn temperaturregulering og lavere energiforbruk. Lydnivået på innendørsenheten er kun 20 dB ved laveste innstilling, noe som gjør den svært stillegående.

Funksjonalitet

Panasonic CZ25ZKE er utstyrt med flere praktiske funksjoner som gjør den enkel å bruke. Med innebygd WiFi-styring kan du justere temperaturen via mobilen din, uansett hvor du er. Dette er ideelt hvis du vil varme opp hytta før du ankommer, eller justere temperaturen i hjemmet mens du er borte. Varmepumpen har også en vedlikeholdsvarmefunksjon som holder temperaturen på +8°C eller +15°C, noe som er perfekt for å forhindre frostskader i fritidsboliger. Selv når temperaturen ute synker til -25°C, sørger denne varmepumpen for å holde hjemmet ditt varmt og komfortabelt.

Bruksområde

Panasonic CZ25ZKE er allsidig og passer godt både i boliger og fritidshus. Med sitt kompakte design og lave støynivå på bare 20 dB, er den ideell for bruk i oppholdsrom som stuer og soverom, hvor det er viktig med et stille og behagelig inneklima. Enten du trenger pålitelig oppvarming om vinteren eller effektiv kjøling om sommeren, dekker denne varmepumpen begge behovene.

Montering

Installeringen skal alltid utføres av en autorisert montør, slik at du sikrer deg at alt er koblet opp på en trygg og korrekt måte. Enheten består av en innendørs- og en utendørsenhet som må kobles sammen. Når installasjonen er fullført, kan du enkelt kontrollere varmepumpen med fjernkontrollen eller via appen på mobilen din.

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”