Namron smart relé • 4512761

Namron ZigBee Relé 16A

  • Fungerer med

    Virker med Philips Hue Virker med Homey Virker med Homey Bridge Virker med EVA Smart

    Del av Smarthusløsning

    • Dokumentasjon

      • FDV
      • Brukerveiledning
      • Firmware
Relé som lar deg styre også de mer strømkrevende produktene! Som et av ytterst få på markedet lar dette 16A releet deg styre også de større og mer strømkrevende produktene. Kan benyttes med laster opp til 16A (10A over lenger tid). Koble releet mot din Zigbee smarthub, og du kan deretter enkelt styre ønskede enheter enten via huben eller en fjernkontroll/bryter. Bruk det bak en stikkontakt (begrensning som gjelder kontinuerlig last gjelder på lik linje som stikkontakten) og du kan skru av og på enheter som for eksempel varmtvannsbereder (maks 10A), TV, belysning og panelovner fra stort sett hvor som helst du befinner deg i huset. Alt forbruk registreres i gatewayen, og du kan derfor også bruke releet som strømmåler.

Releet er basert på Zigbee 3.0 og har støtte for TouchLink hvilket betyr at det kan knyttes sammen med andre enheter i fysisk nærhet om de er koblet mot en gateway, eller direkte mellom enhetene om de ikke er parret mot en gateway. Kompatibelt med de fleste ZigBee-systemer – blant annet Eva, Homey, Futurehome, Philips Hue og Ikea Trådfri.

Teknisk beskrivelse

Relé med 100-240VAC inngang og 100-240VAC utgang. Liten størrelse som gjør det enkelt å plassere det i en standard veggboks.

Om ZigBee: ZigBee er en trådløs kommunikasjonsprotokoll for personlige datanettverk (WPAN). Mesh-nettverket lar ulike enheter kommunisere med hverandre, og dette gir et enkelt og pålitelig system for å styre ulike apparater via din ZigBee smarthub. ZigBee er åpen protokoll hvilket betyr at flere produsenter sammen bidrar til å vedlikeholde og utvikle standarden Denne protokollen er både enklere og billigere enn andre WPAN, eksempelvis Bluetooth og WiFi. En annen klar fordel med ZigBee er at den er spesielt strømgjerrig, Dette gjør den godt egnet for batteridrevne apparater og apparater som sender data kontinuerlig. Den er derfor mye brukt innenfor lysstyring, sensornettverk og smarthus.

Funksjonalitet

Kontrollerbart med ZigBee gateway eller tilknyttet fjernkontroll/bryter.

Montering

Montering i standard veggboks.

Forbehold

Rekkevidde:
- Rekkevidde avhenger av lokale forhold og støykilder
- For god respons og stabilitet kreves et godt oppbygget nettverk av enheter på samme protokoll
- Rekkevidde med gateway: Enheter bør ikke plasseres mer enn fem meter fra hverandre uten hindring eller tre meter med hindring
- Rekkevidde uten gateway: Enheter bør ikke plasseres med avstander som overskrider fem meter uten hindring, eller to til tre meter med hindring

Generelt om dimming

Lysregulering skaper økt trivsel og komfort ved at man kan variere lyset etter behov. Man kan også spare energi og øke levetiden på lyskildene.

Selv om det er teknisk mulig å dimme de fleste typer lyskilder, er det viktig å velge både riktig dimmer, og riktig lysarmatur. Tenk gjennom eventuelt behov for lysregulering før lyskilden og lysarmatur velges.

  • Glødelamper og 230V Halogen kan enkelt dimmes med de fleste typer dimmere, men husk å tenke på minimums- og maksimumsbelastningen. Merk at 230V halogen har høy startstrøm så sjekk hva dimmeren tåler.
  • Sparepærer har inntil de siste årene ikke vært mulig å dimme, men nå har det kommet varianter som er dimbare med elektronisk dimmer. De aller fleste sparepærer på markedet er ikke dimbare så sjekk dette før du handler
  • 12Volt halogenlyskilder reguleres via en transformator som gjør om spenningen fra 230Volt til 12Volt. Vi anbefaler elektronisk transformator som er enkelt å dimme uten støy. Bruk en dimmer som kan dimme elektroniske 12Volt transformatorer
  • Alle lysrør og kompaktlysrør med 4 pinner, kan dimmes men det er viktig å velge en lysarmatur som er forberedt for dimming. Med korrekt trafo/ballast innebygd i armaturen kan man dimme lysrør med en vanlig elektronisk dimmer. Lysregulereing uten dimbar elektronisk trafo/ballast er mulig, men krever bunnlast og spesielle dimmere, og vil koste vesentlig mer å installere
  • LED er også dimbart, men her må man holde tungen rett i munnen. Mye av det samme som gjelder for lysrør, gjelder også her. Man må ha dimmbare trafoer og riktig dimmeutstyr for å få dette til å fungere. Konferer med fagfolk. Det er kommet LED lyspærer i handelen som kan dimmes med vanlige dimmere, men det er viktig å velge korrekt dimmer. Langt i fra alle typer vil fungere. De fleste LED lyspærer på markedet er ikke dimmbare

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”