Namron Dimmer • 1415941

Namron LED dimmer auto universal 2.0 300W Sort

    • Dokumentasjon

      • FDV
      • Brukerveiledning

Namron LED Dimmer Auto Universal 2.0 er en brukervennlig trykk/vri-dimmer for innendørs bruk, utviklet for å gi stabil og presis dimming av ulike lyskilder. Den registrerer automatisk om lyskilden krever fasesnitt eller faseavsnitt, og tilpasser seg for optimal lysstyring. Dimmeren kan brukes med eller uten nøytralleder, men for best mulig stabilitet anbefales tilkobling med N-leder.

Teknisk beskrivelse

Dimmeren opererer på en driftsspenning på 220–240V AC, 50Hz, med en belastningskapasitet på 5–300W. Den har en maksimal startstrøm på 63A og støtter både faseavsnitt og fasesnitt for fleksibel dimming. Med en innfellingsdybde på 22,7 mm er den designet for montering i standard veggboks eller påvegg med kappe. Dimmeren er laget av halogenfri polykarbonat og har en IP20-klassifisering, noe som gjør den egnet for innendørs bruk. Den er Nemko- og CE-godkjent, og gir trygg og pålitelig drift.

Funksjonalitet

Dimmeren gir jevn og flimmerfri dimming av LED, halogen og elektroniske trafoer. Den er utstyrt med overbelastningssikring, overtemperaturbeskyttelse og elektronisk utkobling ved lampefeil for økt sikkerhet og stabilitet. Den kan også brukes i endevendersystemer med impulsbryter, noe som gir fleksibel lysstyring i installasjoner med flere bryterpunkter.

Bruksområde

Egnet for boliger, kontorer og næringsbygg, hvor stabil dimming og fleksibel installasjon er nødvendig.

Montering

Monteres i standard veggboks eller som påvegg med kappe ved bruk av skruklemmer.

Forbehold

Dimmeren monteres enkelt i en standard veggboks eller påvegg med kappe. Den kobles med skruklemmer for en sikker og stabil tilkobling. Den kan installeres både med og uten N-leder, men tilkobling med N-leder anbefales for optimal stabilitet og dimmekvalitet.

Generelt om dimming

Lysregulering skaper økt trivsel og komfort ved at man kan variere lyset etter behov. Man kan også spare energi og øke levetiden på lyskildene.

Selv om det er teknisk mulig å dimme de fleste typer lyskilder, er det viktig å velge både riktig dimmer, og riktig lysarmatur. Tenk gjennom eventuelt behov for lysregulering før lyskilden og lysarmatur velges.

  • Glødelamper og 230V Halogen kan enkelt dimmes med de fleste typer dimmere, men husk å tenke på minimums- og maksimumsbelastningen. Merk at 230V halogen har høy startstrøm så sjekk hva dimmeren tåler.
  • Sparepærer har inntil de siste årene ikke vært mulig å dimme, men nå har det kommet varianter som er dimbare med elektronisk dimmer. De aller fleste sparepærer på markedet er ikke dimbare så sjekk dette før du handler
  • 12Volt halogenlyskilder reguleres via en transformator som gjør om spenningen fra 230Volt til 12Volt. Vi anbefaler elektronisk transformator som er enkelt å dimme uten støy. Bruk en dimmer som kan dimme elektroniske 12Volt transformatorer
  • Alle lysrør og kompaktlysrør med 4 pinner, kan dimmes men det er viktig å velge en lysarmatur som er forberedt for dimming. Med korrekt trafo/ballast innebygd i armaturen kan man dimme lysrør med en vanlig elektronisk dimmer. Lysregulereing uten dimbar elektronisk trafo/ballast er mulig, men krever bunnlast og spesielle dimmere, og vil koste vesentlig mer å installere
  • LED er også dimbart, men her må man holde tungen rett i munnen. Mye av det samme som gjelder for lysrør, gjelder også her. Man må ha dimmbare trafoer og riktig dimmeutstyr for å få dette til å fungere. Konferer med fagfolk. Det er kommet LED lyspærer i handelen som kan dimmes med vanlige dimmere, men det er viktig å velge korrekt dimmer. Langt i fra alle typer vil fungere. De fleste LED lyspærer på markedet er ikke dimmbare

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”