Mitsubishi Heavy Industries Varmepumpe luft til lu • 90302

Mitsubishi Kazan Arctic 8000 Komplett

    • Dokumentasjon

      • FDV
      • Produktblad
      • Teknisk Datablad
      • Energiklasse

Kazan Arctic 8000 er en kraftfull varmepumpe fra Mitsubishi Heavy Industries, spesielt utviklet for å håndtere de strenge klimatiske utfordringene i Norden. Denne modellen kombinerer elegant italiensk design med robust japansk ingeniørkunst, noe som gjør den til et utmerket valg for større boliger. Med energimerking A+++ sikrer Kazan Arctic 8000 ikke bare optimal varme og kjøling gjennom hele året, men også lavere energikostnader og enestående energieffektivitet.

Varmedelen og SCOP

SCOP, eller "Seasonal Coefficient of Performance", er en viktig indikator når man vurderer varmepumper. SCOP-verdien viser hvor mye varmeenergi enheten produserer i forhold til strømforbruket over et år. Kazan Arctic 8000 har en SCOP-verdi på 5,1, som betyr at den genererer 5,1 kWh varme for hver kWh strøm den bruker. Dette gir en svært høy energieffektivitet, som igjen fører til lavere driftskostnader. Med en energiklasse A+++ er denne varmepumpen et utmerket valg for de som ønsker stabil og kostnadseffektiv varme, selv under de mest ekstreme vinterforhold.

COP, eller "Coefficient of Performance", er en annen viktig måleenhet for varmepumper. COP viser hvor effektiv enheten er ved spesifikke temperaturer, for eksempel ved +7 °C eller -20 °C. Kazan Arctic 8000 leverer en varmekapasitet på opptil 8,0 kW ved +7 °C og 4,4 kW ved -20 °C, noe som gjør den ideell for nordiske hjem som trenger pålitelig varme under kalde forhold.

Kjøledelen og SEER

SEER, eller "Seasonal Energy Efficiency Ratio", er en annen viktig faktor når det gjelder kjølefunksjonen til varmepumper. SEER-verdien angir hvor effektiv enheten er til å kjøle ned hjemmet ditt i sommerhalvåret. Med en SEER-verdi på 9,5, gir Kazan Arctic 8000 deg 9,5 kWh kjøling for hver kWh strøm den bruker. Dette gjør den ekstremt energieffektiv også under varme sommerdager, og bidrar til lavere strømregninger samtidig som den sikrer en behagelig innendørstemperatur.

Teknisk beskrivelse

Kazan Arctic 8000 er en høyytelsesvarmepumpe som tilbyr både varme- og kjølekapasitet tilpasset større boliger. Varmekapasiteten går opp til 8,0 kW ved +7 °C, mens kjølekapasiteten varierer fra 0,9 til 4,5 kW, noe som gir fleksibilitet til å tilpasse innetemperaturen etter behov. Den innebygde WiFi-funksjonen lar deg enkelt kontrollere enheten via en app, og med en støynivå på bare 19 dBA fra innedelen, opererer den nesten lydløst. Utedelen har et maksimalt støynivå på 47 dBA, noe som gjør den ideell for bruk i boligområder.

Funksjonalitet

Kazan Arctic 8000 kommer med en rekke avanserte funksjoner som gir optimal komfort og brukervennlighet. Peismodus lar varmepumpen spre varme fra en ekstern varmekilde som en peis, selv når ønsket temperatur er oppnådd. Vedlikeholdsvarmefunksjonen er perfekt for å holde en lav, men stabil innetemperatur, spesielt når huset står tomt. Stillemodus reduserer lydnivået til et minimum, ideelt for nattbruk. Med Auto Roll-Back kan du enkelt gjenopprette innstillinger hvis fjernkontrollen utilsiktet justeres. Alle disse funksjonene kan enkelt styres via Smart M-Air-appen, tilgjengelig på både smarttelefoner og nettbrett.

Bruksområde

Denne kraftige varmepumpen er designet for større boliger og leiligheter på 75 til 125 m². Den er spesielt utviklet for å tåle de tøffeste klimatiske forholdene i Norden, med en driftstemperatur fra -35 °C til +46 °C. Dette gjør den til et ideelt valg for både hovedboliger og fritidsboliger som krever pålitelig varme om vinteren og effektiv kjøling om sommeren.

Montering

Montering av Kazan Arctic 8000 er enkel og effektiv, tilpasset nordiske forhold. Enheten leveres med ferdigfylt kjølemedium for 15 meter rørstrekk, med mulighet for opptil 25 meter totalt. Installatøren sørger for optimal plassering av inne- og utedelen, noe som sikrer minimal støy og maksimal ytelse. Det silikonbelagte kretskortet gir ekstra beskyttelse mot fuktighet, spesielt viktig i områder med høy luftfuktighet. Kazan Arctic 8000 kan monteres både på vegg og gulv, avhengig av rommets utforming og personlige preferanser.

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”