Mitsubishi Heavy Industries Varmepumpe luft til lu • 90299

Mitsubishi Kazan Arctic 7600 Komplett

    • Dokumentasjon

      • FDV
      • Produktblad
      • Teknisk Datablad
      • Energiklasse

Kazan Arctic 7600 er en førsteklasses varmepumpe fra Mitsubishi Heavy Industries, designet for å møte de strenge kravene i det nordiske klimaet. Denne modellen kombinerer elegant italiensk design med avansert japansk teknologi, og er spesielt utviklet for å levere høy ytelse under ekstreme temperaturforhold. Med energimerking A+++ er Kazan Arctic 7600 et av de mest energieffektive alternativene på markedet, noe som sikrer lave driftskostnader og pålitelig komfort gjennom hele året.

Varmedelen og SCOP

SCOP, eller "Seasonal Coefficient of Performance", er en nøkkelfaktor når du vurderer varmepumper. SCOP-verdien viser hvor mye varmeenergi enheten produserer i forhold til strømforbruket over et år. For eksempel, med en SCOP på 5,2 gir Kazan Arctic 7600 hele 5,2 kWh varme for hver kWh strøm den bruker, noe som gir enestående energieffektivitet. Jo høyere SCOP-verdi, desto mer varme får du ut av hver krone, noe som resulterer i lavere energikostnader. Denne modellen, med sin energiklasse A+++, sikrer ikke bare lavere strømforbruk, men også stabil og komfortabel varme gjennom hele året, selv når temperaturen faller til ekstreme nivåer.

COP, eller "Coefficient of Performance", er en annen viktig måleenhet. COP viser hvor effektiv varmepumpen er ved spesifikke temperaturer, for eksempel ved +7 °C eller -20 °C. Kazan Arctic 7600 er designet for å levere høy varmeeffekt selv under svært kalde forhold, noe som gjør den til en pålitelig og kostnadseffektiv løsning for nordiske hjem.

Kjøledelen og SEER

SEER, eller "Seasonal Energy Efficiency Ratio", er en annen viktig faktor å vurdere når det gjelder kjølefunksjonen i en varmepumpe. SEER-verdien angir hvor effektiv enheten er til å kjøle ned hjemmet ditt i sommerhalvåret. Med en SEER-verdi på 9,6, gir Kazan Arctic 7600 deg 9,6 kWh kjøling for hver kWh strøm den bruker, noe som betyr at denne varmepumpen er svært energieffektiv også på varme sommerdager. Dette bidrar til lavere strømregninger når temperaturen stiger, samtidig som den sørger for en behagelig og kjølig innendørstemperatur.

Teknisk beskrivelse

Denne avanserte enheten har en imponerende varmekapasitet på opptil 7,6 kW ved +7 °C og 3,9 kW ved -20 °C, noe som gjør den ideell for nordiske forhold. Kjølekapasiteten varierer fra 0,9 til 3,5 kW, noe som gir fleksibilitet til å tilpasse innetemperaturen etter behov. Kazan Arctic 7600 er utstyrt med innebygd WiFi for enkel styring via en app, og støtter en maksimal rørlengde på 25 meter. Med et støynivå så lavt som 19 dBA fra innedelen og 43 dBA fra utedelen, opererer den nesten lydløst. Varmepumpen benytter det miljøvennlige R32-kjølemiddelet og er tilpasset Tek 17-standarder med forlengede rør.

Funksjonalitet

Kazan Arctic 7600 tilbyr en rekke praktiske funksjoner for optimal komfort. Peismodus gjør at enheten kan spre varme fra en ekstern varmekilde, som en peis, selv når den ønskede temperaturen er oppnådd. Vedlikeholdsvarmefunksjonen lar deg holde en lav innetemperatur, ideell for fritidsboliger eller når huset står tomt. Stillemodus sikrer at varmepumpen opererer med minimalt lydnivå, perfekt for nattbruk. I tillegg sørger Auto Roll-Back for enkel tilbakestilling av innstillinger hvis fjernkontrollen utilsiktet justeres. Med Smart M-Air-appen kan alle disse funksjonene enkelt kontrolleres via en smarttelefon eller nettbrett.

Bruksområde

Denne allsidige varmepumpen er perfekt for boliger og leiligheter i størrelsesorden 30 til 90 m². Den er spesielt utviklet for å møte de tøffe klimatiske utfordringene i Norden, og fungerer optimalt selv ved temperaturer så lave som -35 °C. Den passer utmerket både til hovedboliger og fritidsboliger, og gir pålitelig varme om vinteren og effektiv kjøling om sommeren.Denne allsidige varmepumpen er perfekt for boliger og leiligheter i størrelsesorden 30 til 90 m². Den er spesielt utviklet for å møte de tøffe klimatiske utfordringene i Norden, og fungerer optimalt selv ved temperaturer så lave som -35 °C. Den passer utmerket både til hovedboliger og fritidsboliger, og gir pålitelig varme om vinteren og effektiv kjøling om sommeren.

Montering

Montering av Kazan Arctic 7600 er enkel og tilpasset norske forhold. Enheten leveres med ferdigfylt kjølemedium for 15 meter rørstrekk, og kan strekke seg opptil 25 meter totalt. Installatøren vil sikre korrekt plassering av både inne- og utedelen for optimal ytelse og minimal støy. Det silikonbelagte kretskortet gir ekstra beskyttelse mot fuktighet, noe som er spesielt viktig i kystnære områder. Varmepumpen kan monteres både på vegg og gulv, avhengig av plass og preferanser.

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”