Philips MASTER TL-D Xtra POLAR 58W/840 • 3821465

Lysrør Master TL-D Xtra Polar 58W/840 T12

Produktbeskrivelse

MASTER TL-D Xtra Polar serien er vanlige MASTER TL-D Xtra lysrør inne i et klart T12 (38mm) glassrør

MASTER TL-D Xtra POLAR er det beste valget når man vil ha et driftsikkert fullfargelysrør for kjølige bruksområder, som holder ekstra lenge. Vedlikeholdt lysmengde gjennom nesten hele levetiden. De grønne lysrørendene garanterer at lysrøret er kretsløptilpasset. Minimalt tidlig lampeutfall takket være patentert X-teknologi.

Høyt belysningsnivå ved bruksområder med lav omgivelsestemperatur

Kan brukes på konvensjonell eller HF forkobling

Bra fargegjengivelse (Ra>80)

Inneholder kun 5 mg kvikksølv

Ekstra lang Service life:

12 timers tennsyklus 40 000 timer med konvensjonell forkobling og 54 000 timer med HF varmstart

Produktegenskaper

Økt lysytelse i lave omgivelsestemperaturer

Samme pålitelige, lange, levetid som vanlig MASTER TL-D Xtra

Robust lysrørkonstruksjon på grunn av sterkt, temperatur-tålerang monteringskonsept

10 stk pr eske

Produktfordeler

Høyt belysningsnivå ved lave omgivelsestemperaturer sammenlignet med andre lysrør

Stor reduksjon i vedlikeholdskostnader ved hjelp av høy pålitelig driftsikkerhet og lang levetid

Helt temperatur-tålerang i alle driftsforhold ingen temperatur-relaterte lysrørskift problemer

Støtter slutt-brukers ''sustainability'' målsetning (lavt kvikksølvinnhold og lite avfall på grunn av lang levetid)

Bruksområder

Innendørs: kjølerom og andre kalde områder

Utendørs: bensinstasjoner, parkeringsplasser, havner, petrokemiske industriområder, skiltbelysning, tunnel

Elektroimportøren ønsker å informere deg om at EU har vedtatt å fase ut lysrør som inneholder kvikksølv i løpet av 2023. Lysrørene som fases ut er noen av de vanligste vi bruker på arbeidsplasser, i skoler og i hjemmet, men det finnes nå gode kvikksølvfrie alternativer, som LED-lysrør og LED-pærer.

De lysrørene som skal fases ut er T2-lysrør, T12-lysrør, kompaktlysrør (CFL), T5-lysrør og T8-lysrør. Forhandlere som allerede har importert disse lysrørene kan selge ut sine lagre, men kan ikke kjøpe inn nye etter at forbudene mot de ulike lysrørene begynner å gjelde.

Det er ikke nødvendig å bytte ut lysrørene man allerede har, så lenge de er hele. Det er først hvis et lysrør knuser at man skal være forsiktig. Når man skal kaste et lysrør er det viktig å levere det til et godkjent mottak for spesialavfall. Lysrør er EE-avfall, og man kan levere EE-avfall fra husholdninger gratis til kommunale avfallsmottak eller forhandlere som selger tilsvarende EE-produkter. Forhandlere og kommuner har plikt til å ta imot lysrør og håndtere det på en egnet måte.

Vi håper denne informasjonen har vært nyttig for deg, og at du tar vare på miljøet ved å kaste lysrør på en forsvarlig måte.

Hvis du har spørsmål om utfasing av lysrør med kvikksølv eller ønsker mer informasjon om alternative løsninger, er du velkommen til å kontakte vår kundeservice. Vi har gode alternativer, inkludert LED-lysrør og LED-pærer som er kvikksølvfrie og miljøvennlige. I tillegg kan du besøke en av våre 27 butikker for å få hjelp og veiledning fra våre dyktige medarbeidere. Vi hjelper deg gjerne med å finne den beste belysningsløsningen for dine behov.

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”