Fibaro
Fibaro og Fibaro Home Center
En av markedets mest populære smarthusløsninger.
Fibaro bygger på den åpne standarden Z-Wave. I tillegg til at Fibaro har ett stort utvalg av komponenter for styring av lys, varme og alarm, finnes det utallige tredjepartstillegg du kan benytte med denne smarthusløsningen.
Smarthus med Fibaro
Fibaro og Fibaro Home Center er en av markedets mest populære smarthusløsninger. Fibaro er utviklet av polske Fibar Group og bygger på den åpne standarden Z-Wave. I tillegg til at Fibaro har ett stort utvalg av komponenter for styring av lys, varme og alarm, finnes det utallige tredjepartstillegg du kan benytte med denne smarthusløsningen. Vi kan nevne låssystemer fra Danalock, multimedia fra Sonos eller avansert varmestyring fra Multireg – mulighetene er nærmest ubegrenset.Enkel installasjon gjør at Fibaro smarthusløsning passer like godt i eksisterende, som i nye boliger. Fibaro og Z-Wave bygger på enheter som kommuniserer med ett kontrollenheter. Fibaro leverer to forskjellige kontrollenheter, Home Center 2 og Home Center Lite. Forskjellen mellom Home Center 2 og Home Center Lite er hovedsakelig ytelsen, Home Center 2 har en kraftigere prosessor og støtte for skreddersydde senarioer i skriptspråk, i tillegg til ett knippe mindre ekstrafunksjoner.
Les mer om Fibaro smarthus her:
-
Fibaro Røykvarsler 2 Z-Wave
Merke: Fibaro- Lagerstatus
4512381Tilbud!
kr. 519,20399,20
499,- inkl. mva.Ordinærpris 519,20Pris per 1 Stykk-+360+ på lager
Kataloger og brosjyrer for nedlasting
Røykvarslere redder liv
Halvparten av alle boligbranner oppstår om natten. Tidlig varslig av brannen er avgjørende og kan redde liv. Røykvarslere redder hvert år 10-15 liv.Plassering av røykvarslere
Røykvarslere skal monteres på høyeste punkt i taket og minst en halv meter fra veggen. I boliger med flere etasjer anbefales flere røykvarslere. De bør plasseres i nærheten av trappene, slik at alarmen høres fra alle rom selv når dørene er lukket. Ved branntilløp i et lukket rom, vil en røykvarsler utenfor rommet ikke reagere. Det bør derfor vurderes om man skal ha røykvarslere i alle lukkete rom, for eksempel på barnerommet.
Flere røykvarslere
Generelt anbefales bruk av flere røykvarslere. I boliger med mange rom og/eller flere etasjer, bør røykvarslere seriekobles. Når alarmen utløses, vil den automatisk utløse alle røykvarslerne. Ha minst en røykvarsler i hver etasje. Røykvarslernes overvåkningsområde bør ikke overstige 60 kvm. Dessuten bør avstanden mellom to røykvarslere ikke være større enn 12 meter.
Testing og vedlikehold av røykvarslere
Samtidig som vi henger opp adventstjerner i vinduene og setter adventstake på bordet, passer det godt å gjøre det til en vane å kontrollere røykvarslerne. Alle røykvarslere bør testes med jevne mellomrom, helst en gang pr. måned. Røykvarslerne gir fra seg korte pip når batteriene begynner å bli dårlige. De må da byttes med en gang. I røykvarslere som ikke er seriekoblet via strømnettet, må batteriene byttes minst hvert år. Dersom røykvarsleren har nytt batteri og ikke reagerer, er batteriet defekt og må byttes med en gang. Vanlige batterier holder normalt i ett år. Det anbefales bruk av lithiumbatterier som har fem ganger så lang holdbarhet som et vanlige batterier. Bytte av batterier gjøres da tilsvarende sjeldnere. En røykvarslers normale levetid er 8 – 10 år og bør byttes ut etter den tid.
EU-standard og godkjenning
Røykvarslere skal oppfylle bestemte produktkrav etter EU standard. Forhandlere og importører er ansvarlige for at røykvarslere som omsettes er produsert etter denne standarden. I en overgangsperiode kan også røykvarslere godkjent etter en tidligere norsk godkjenningsordning selges. Disse er merket "DSB 235" pluss et tre- eller firesifret nummer.
To typer røykvarslere
Det er to typer røykvarslere – optiske og ioniske. Optiske røykvarslere reagerer raskest ved ulmebrann, mens ioniske røykvarslere reagerer raskest på åpen ild.