Easee Ladestasjon for elbil • 91593

Easee Charge ladestasjon Sort

fra Easee Easee Charge
Se/Still ett spørsmål ()
-+
Leveres uten ladekabel, se tilbehør
  • Intelligent laderobot
  • Tilpasser seg alle elbiler
  • Integrert 4G
  • Mulighet for WIFI tilkobling
  • 1- og 3-fase lading
  • Les mer...
  • Fungerer med

    Virker med Tibber Power-ups Virker med Homey Virker med Futurehome

    Del av Smarthusløsning

    • Dokumentasjon

      • Produktblad
Easee Charge er intelligent og tilpasser seg alle elbiler, strømstyrker og strømnett. Denne sorte laderoboten vil automatisk detektere om bilen støtter 3-fas eller ikke. Du trenger ikke å tenke på tekniske spesifikasjoner, laderoboten tilpasser seg alltid bilens behov og håndterer å lade flere biler med ulike behov samtidig. Easee Charge utnytter tilgjengelig elektrisk kapasitet til det fulle med dynamisk lastbalansering. Når flere laderoboter kobles til samme sikring så vil den tilgjengelige strømmenpå kursen fordeles automatisk og dynamisk mellom enhetene. Alle tilkoblede biler kan lades samtidig, strømmen fordeles smart på ladestasjonene som er i bruk.

Teknisk beskrivelse

Heldynamisk ladeeffekt 1,4 - 22kW (1- og 3-fase lading). Easee Charge muliggjør lastbalansering av opptil 101 stk. laderoboter per kurs, både online og offline. Reduserer kapasitetsbehovet med opptil 90%. Automatisk køsystem. Last- og fasebalansering fungerer offline. laderoboter per kurs, både online og offline. integrert jordfeilvern i henhold til NEK 400 (2018) og IEC 26955.

Støtter 3-fase lading på IT-nett (230V)

NB: elbilen må støtte dette.

Funksjonalitet

Integrert 4G i hver boks (e-sim), gratis livet ut og mulighet for WIFI tilkobling. Manuell og digital styring. Automatisk køsystem, last- og fasebalanseringen fungerer offline og permanent låsing av Type 2 kabelen.

Forbehold

Elektroimportøren anbefaler at kunder som har installert eller vurderer å installere en elbillader, installerer separat jordfeilvern 30mA Type A RCD for hver ladestasjon, uavhengig av om ladestasjonen leveres med dette integrert. Dette er for å sikre optimal beskyttelse og sikkerhet ved bruk av elbilladeren.

Illustrasjon/video

Mode 3

Mode 3 lading foregår ved tilkobling med spesialtilpasset kontakt for lading av elektriske biler. Denne kontakten har tre faseledere, jord og en pilotkontakt. Pilotkontakten fører en tone som styrer ladestrømmen, fra bilen til ladeboksen. Kontakten er bygget for å tåle høy belastning over lengre tid, og vil tåle den belastningen ladingen fører til.

Mode 3 lading består av en egen ladeboks som er montert fast på veggen. Kabelen fra boksen til bilen kan være avtakbar eller fastmontert. Hjemme benyttes vanligvis ”på vegg boks” med fast kabel som plugges i bilen. Der mode 3 ladepunktet kan benyttes for nyere biler skal det alltid installeres Mode 3 ladepunkt med type 2 kontakt. Det finnes nemlig minst tre forskjellige typer ladekontakter på bil ( type 1, type 2 og Tesla). Benytt fast ladekabel hjemme og på jobb - løs ladekabel på offentlig ladestasjon. Grunnen er fare for tyveri av løs kabel og håndtering av fast kabel samt forskjellige kontakter i bil.

Mode 3 ladeutstyr har et ladestøpsel som er designet for å tåle den høye belastningen en elbil representerer. Mode 3 lading kan gjøres med e`n-, to- og trefase. Mode 3 støpsler kan også håndtere DC.

I en Mode 3 ladeinstallasjon er det viktig å ha en egen kurs med 30mA jordfeilbryter, type B. Hvis ladeboksen inneholder jordfeilbryter kan jordfeilbryter for kursen sløyfes. Ladeenheten monteres fast på veggen, og det må tas hensyn til ytre påvirkning ved plassering. Hvis kabelen er en del av boksen burde oppheng for kabelen monteres, slik at den ikke blir kjørt over. Boksen må også plasseres slik at den matcher bilens ladekontakt, tenk også på at andre biler har kontakten på et annet sted. Ha lang nok kabel til å kunne lade alle typer biler men forbered mulig oppheng av kabel over bilen; ladekontakten på bilen kan være i front, venstre bak, høyre bak, venstre foran eller høyre foran. Det laveste punktet for en stikkontakt skal være mellom 0,5 og 1,5 meter over bakken.