Easee ladestasjon • 6609500

Easee Charge Core

    • Dokumentasjon

      • Produktblad
      • Brukerveiledning
      • Manual

Easee Charge Core, skalerbare og intelligente ladeløsninger for fremtiden

Easee Charge Core representerer det nyeste innen ladeinfrastruktur for elbiler, optimalisert for både kommersielle bygninger og boligblokker. Denne robuste og intelligente ladeløsningen gir enestående fleksibilitet og effektivitet, tilpasset for å møte fremtidens behov i en stadig mer elektrifisert verden.



Teknisk beskrivelse

Charge Core-systemet støtter både enfasekretser, med en kapasitet på opptil 7,36 kW, og trefasekretser, med en kapasitet på opptil 22 kW, som sikrer rask og effektiv lading av elbiler. Teknisk sett opererer laderen på en spenning fra 3 x 230 V til 400 V AC (±10%), med en nettverksfrekvens på 50 Hz og støtte for TN, IT, og TT strømnett.

Funksjonalitet

Med avanserte funksjoner som Easee LinkTM for lokal last- og fasebalansering, integrert jordfeilvern og automatisk køsystem, er Easee Charge Core mer enn bare en ladestasjon; det er en intelligent energistyringsenhet. Overbelastningsvern, temperaturovervåking og tyverisikring er også standard for å sikre både sikkerhet og holdbarhet under alle forhold.

Bruksområde

Easee Charge Core er designet for å møte de varierende behovene i både kommersielle og boligbaserte installasjoner. Dens evne til å håndtere ubegrenset antall ladere per anlegg gjør den ideell for store parkeringsanlegg, bedriftsområder, og boligkomplekser som krever en skalerbar og pålitelig ladeløsning.

Montering

Monteringen av Charge Core er designet for å være enkel og brukervennlig med en mal for veggmontering og detaljerte mål som sikrer enkel installasjon. Produktets lette vekt på bare 1,5 kg og de kompakte dimensjonene gjør det også enkelt å plassere og installere i en rekke miljøer.

Mode 3

Mode 3 lading foregår ved tilkobling med spesialtilpasset kontakt for lading av elektriske biler. Denne kontakten har tre faseledere, jord og en pilotkontakt. Pilotkontakten fører en tone som styrer ladestrømmen, fra bilen til ladeboksen. Kontakten er bygget for å tåle høy belastning over lengre tid, og vil tåle den belastningen ladingen fører til.

Mode 3 lading består av en egen ladeboks som er montert fast på veggen. Kabelen fra boksen til bilen kan være avtakbar eller fastmontert. Hjemme benyttes vanligvis ”på vegg boks” med fast kabel som plugges i bilen. Der mode 3 ladepunktet kan benyttes for nyere biler skal det alltid installeres Mode 3 ladepunkt med type 2 kontakt. Det finnes nemlig minst tre forskjellige typer ladekontakter på bil ( type 1, type 2 og Tesla). Benytt fast ladekabel hjemme og på jobb - løs ladekabel på offentlig ladestasjon. Grunnen er fare for tyveri av løs kabel og håndtering av fast kabel samt forskjellige kontakter i bil.

Mode 3 ladeutstyr har et ladestøpsel som er designet for å tåle den høye belastningen en elbil representerer. Mode 3 lading kan gjøres med e`n-, to- og trefase. Mode 3 støpsler kan også håndtere DC.

I en Mode 3 ladeinstallasjon er det viktig å ha en egen kurs med 30mA jordfeilbryter, type B. Hvis ladeboksen inneholder jordfeilbryter kan jordfeilbryter for kursen sløyfes. Ladeenheten monteres fast på veggen, og det må tas hensyn til ytre påvirkning ved plassering. Hvis kabelen er en del av boksen burde oppheng for kabelen monteres, slik at den ikke blir kjørt over. Boksen må også plasseres slik at den matcher bilens ladekontakt, tenk også på at andre biler har kontakten på et annet sted. Ha lang nok kabel til å kunne lade alle typer biler men forbered mulig oppheng av kabel over bilen; ladekontakten på bilen kan være i front, venstre bak, høyre bak, venstre foran eller høyre foran. Det laveste punktet for en stikkontakt skal være mellom 0,5 og 1,5 meter over bakken.