Function trykk/vri dimmer • 1404470
Dimmer UNILED+ 325 Trykk/Vri
Hent-i-Butikk Sjekk lagerstatus
- Seks dimmerprogrammer
- Minimumsjustering av lysnivå
- Støtte for fem slavedimmere
- Les mer...
- Sammenlign
Handlinger
- Beskrivelse
- Produktdetaljer
- Miljøparametere
- ETIM
- Kundeomtale
- Spørsmål og svar
- Dokumentasjon
- Tilbehør
- Alternative artikler
- Lagerstatus
Dimmer UNILED+ 325 Trykk/Vri er en allsidig dimmer for veggmontering som kan styre de fleste dimbare lyskilder, inkludert LED, halogen, glødelamper og trafoer. Enheten er et ideelt valg for servicebiler og installasjoner med varierte belysningsbehov.
Teknisk beskrivelse
Dimmeren har en driftsspenning på 230 VAC ±10 % med et egetforbruk under 0,5 W. Den kan belastes med 5–325 W/VA, inkludert 200 W COB-LED, 325 W glødelamper og opptil 10 dimbare sparepærer. Enheten har elektronisk overbelastnings- og kortslutningsvern samt en kapslingsgrad på IP20. Størrelsen er 84 x 84 x 50 mm, og den monteres i en veggboks med minimum 40 mm dybde.
Funksjonalitet
UNILED+ 325 har seks dimmerprogrammer som tilpasses ulike typer laster ved hjelp av DIP-switcher under trykk/vri-knappen. Minimumsjusteringsskruen gjør det mulig å dimme lyset langt ned mot av-posisjon. Dimmeren støtter tilkobling av opptil fem slavedimmere for betjening fra flere steder, og minnefunksjonen aktiveres enkelt via DIP-switch 4.
Bruksområde
Denne dimmeren er et perfekt valg for belysningsstyring i boliger, kontorer og næringsbygg. Den passer for alt fra tradisjonelle glødelamper og halogen til moderne LED-lyskilder og elektroniske trafoer.
Montering
Monteres i en standard veggboks eller med en påveggskappe som har minimum 40 mm dybde. Enheten er enkel å installere med tydelig veiledning på norsk.
Relevante emneord
Generelt om dimming
Lysregulering skaper økt trivsel og komfort ved at man kan variere lyset etter behov. Man kan også spare energi og øke levetiden på lyskildene.Selv om det er teknisk mulig å dimme de fleste typer lyskilder, er det viktig å velge både riktig dimmer, og riktig lysarmatur. Tenk gjennom eventuelt behov for lysregulering før lyskilden og lysarmatur velges.
- Glødelamper og 230V Halogen kan enkelt dimmes med de fleste typer dimmere, men husk å tenke på minimums- og maksimumsbelastningen. Merk at 230V halogen har høy startstrøm så sjekk hva dimmeren tåler.
- Sparepærer har inntil de siste årene ikke vært mulig å dimme, men nå har det kommet varianter som er dimbare med elektronisk dimmer. De aller fleste sparepærer på markedet er ikke dimbare så sjekk dette før du handler
- 12Volt halogenlyskilder reguleres via en transformator som gjør om spenningen fra 230Volt til 12Volt. Vi anbefaler elektronisk transformator som er enkelt å dimme uten støy. Bruk en dimmer som kan dimme elektroniske 12Volt transformatorer
- Alle lysrør og kompaktlysrør med 4 pinner, kan dimmes men det er viktig å velge en lysarmatur som er forberedt for dimming. Med korrekt trafo/ballast innebygd i armaturen kan man dimme lysrør med en vanlig elektronisk dimmer. Lysregulereing uten dimbar elektronisk trafo/ballast er mulig, men krever bunnlast og spesielle dimmere, og vil koste vesentlig mer å installere
- LED er også dimbart, men her må man holde tungen rett i munnen. Mye av det samme som gjelder for lysrør, gjelder også her. Man må ha dimmbare trafoer og riktig dimmeutstyr for å få dette til å fungere. Konferer med fagfolk. Det er kommet LED lyspærer i handelen som kan dimmes med vanlige dimmere, men det er viktig å velge korrekt dimmer. Langt i fra alle typer vil fungere. De fleste LED lyspærer på markedet er ikke dimmbare
Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”
Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”