CTM Lyng Mkomfy Hybrid 25R • 6251630

CTM Lyng MKomfy Hybrid 25R

    • Dokumentasjon

      • FDV
      • Produktblad
      • Brukerveiledning
CTM Lyng MKomfy Hybrid 25R er den ideelle komfyrvakten som kombinerer avansert sikkerhet og funksjonalitet. Med sin todelt sikkerhetsfunksjon og brukervennlige design, gir dette produktet deg trygghet og kontroll over komfyren din. Enten du ønsker å forhindre overtemperatur eller begrense bruken av komfyren, er CTM Lyng MKomfy Hybrid 25R den perfekte løsningen for å sikre et trygt og sikkert kjøkkenmiljø.
Med et gnistfritt 25A relé i komfyrstikken og en innstillbar brukstid på opptil 15 360 minutter, er CTM Lyng MKomfy Hybrid 25R konstruert for pålitelig og sikker bruk.

Funksjonalitet

CTM Lyng MKomfy Hybrid 25R er utstyrt med en rekke funksjoner som gir deg full kontroll og trygghet på kjøkkenet. Den enkle ett-knapps betjeningen gjør det brukervennlig for alle, og den automatiske avslåingsfunksjonen sikrer at komfyren slås av hvis betjeningsknappen ikke trykkes. Produktet kan også utvides med ekstra tilbehør for å imøtekomme spesifikke behov eller ønsker om utvidet sikkerhet. Med CTM Lyng MKomfy Hybrid 25R kan du enkelt opprettholde en sikker og effektiv bruk av komfyren.

Bruksområde

CTM Lyng MKomfy Hybrid 25R er egnet for alle kjøkkenmiljøer, enten det er i private hjem, restauranter eller andre profesjonelle kjøkken. Produktet er spesielt nyttig for å redusere risikoen for brann og overoppheting, samtidig som det gir deg muligheten til å begrense bruken av komfyren. Med sin trippel sikkerhetsfunksjon, som inkluderer tid, temperatur og tamperbeskyttelse, gir CTM Lyng MKomfy Hybrid 25R deg trygghet og beskyttelse.

Montering

CTM Lyng MKomfy Hybrid 25R består av to moduler: en komfyrvaktsensor som monteres i hette eller tak, og en komfyrstikk som komfyren eller platetoppen kobles til. Denne hybridmodellen gir deg også muligheten til å tilkoble ekstrautstyr, for eksempel en ekstern bryter som kan monteres i taket.

Komfyrvakt

Tørrkoking av kjeler er en av de største årsakene til branner i hjemmet. Komfyrvakt er en sensor som registrerer eventuell overoppheting og som kutter strømmen før det oppstår brann.

16 prosent av alle boligbranner skyldes tørrkoking eller overoppheting. De fleste komfyrbranner skjer på dagtid og rammer eldre mennesker, men det er branner som starter om natten som tar flest liv. Da er det gjerne yngre mennesker som rammes. Komfyrvakt er en rimelig forsikring.

I tillegg til at forsikringsselskaper gir deg rabatt på forsikringspremien hvis du har installert en godkjent komfyrvakt, er dette et krav i nye boliger og ved rehabilitering av kjøkkenet. I elektriske anlegg som er nye etter 2010 er det krav til komfyrvakt. Det betyr at det skal være installert som en del av det faste elektriske anlegget. Hvis kjøkkenet ditt er eldre enn dette, bør du montere komfyrvakt.

Komfyrvakten består av en sensor og en strømavbryter, som enten er plassert bak komfyren eller i sikringsskapet. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utsløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren.

Vi leverer og lagerfører markedets beste og mest intelligente komfyrvakter med fokus på sikkerhet, brukervennlighet, design og ikke minst kvalitet. Derfor leveres våre komfyrvakter med hele 5 års produktgaranti. Alle våre komfyrvakter for fast Innstallasjon er FG-godkjente og oppfyller alle krav iht. NEK400:2014 EN 50615 og er testet av SINTEF og VTT (Finland).

Komfyrvakter som skal plugges i stikkontakten kan du montere selv, mens komfyrvakter for fast tilkobling må monteres av en elektriker.

Du kan lese mer om komfyrvakter og hvordan du enkelt kan forebygge uhell hjemme hos deg selv, tillegg til tips til hvordan du kan bli bedre rustet til å takle litt større kriser og hendelser på Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskaps (DSB) nettside sikkerhverdag.no

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 21 pliktig til å informere våre forbrukere at installasjonsmateriell ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Unntatt er elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere. Ønsker du mer informasjon, se ”Hva kan du gjøre selv?”, hvor du også finner ekstern lenke til dsb (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) for “Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget?”

Alt som går på strøm eller batterier (EE-avfall) skal leveres til retur når det ikke kan brukes lenger. Du kan returnere dette gratis i en av våre varehus og/eller andre butikker som selger samme type varer. “Når EE-produkter blir avfall”